Sunday, June 06, 2010

blaahhh-haaa-hhahah

Kenapa tajuk post sedemikian rupa? well, aku dalam stage merapu-rapu ni. *that time of the month* perghhh....alasan!

Sebenarnya, itu bunyi Grover the satyr bleating. kononnya.

Baru sahaja melengkapkan koleksi series Percy Jackson. Nyata puas hati dan tamatlah kegilaan Percy Jackson. Nasib baiklah pacing cerita dia agak cepat dan setiap judul tu taklah tebal sangat. Bahasa pun santai. If it were more than 5 books, I'd already be bored by then.

Masuk buku terakhir ini, memang sedikit kebosanan telah dirasai.

Dah boleh agak dah siapa belot siapa, siapa yang nak mengorat siapa, ending macam mana.

Tapi nasib baiklah buku last baru nak bosan, kalau tengah-tengah jalan dah bosan, alamatnya tak sempat habislah baca series dia ni. Out of  the five books, I really like the third and fourth book (eihh, kebetulan sama dengan Harry Potter). Daedalus is so cool. haha.

Not much to be said pasal buku ni. As usual, a modest end to a spectacular heroic saga. ceh.

Still, tak ada buku boleh beat ending Bartimaeus Trilogy. Siot best. The ending compensated for everything else the story-telling lacked.

Okay, itu sahaja setakat ini.

No comments: